Spesialavdelingen

To avdelinger med egen aktivitetsskole

Avdelingen består av to baser med 17 elever. Alle elevene får per i dag tilbud om aktivitetsskole (AKS) på Karlsrud. Vi har ansatte med kompetanse innen autisme og ulik faglig bakgrunn, for å kunne gi elevene et helhetlig tilbud. Vi tar inn elever fra 1. til 10. trinn fra hele Oslo.

Hovedområder

Vi har fokus på følgende hovedområder for å gi elevene de nødvendige kunnskaper og ferdigheter som skal til for å utvikle livslang læring og livskvalitet:

• Tilpasset opplæring i alle fag
  • Kommunikasjonsferdigheter
  • Sosial kompetanse
  • Selvhjelpsferdigheter (ADL)
  • Atferd

Ulike tilnærmingsmetoder

Vi benytter opplæringsstrategier, metoder og materiell spesielt utviklet for elever med autismespekterforstyrrelser, for eksempel:

• Struktur bl.a. ved hjelp av TEACCH-metodikk, dagtavler, ulike visuelle- og auditive hjelpemidler
  • Alternativ kommunikasjon
  • Forutsigbarhet og kontinuitet
  • Helhetstenkning
  • Tegnøkonomi

Ser elevens behov

Alle elevene har individuell opplæringsplan (IOP) som er utarbeidet på bakgrunn av sakkyndig vurdering fra PPT. Vi tilbyr undervisning individuelt, i grupper og inkludering i ordinær klasse tilpasset den enkelte elevs behov.

Særlig vektlagte aktiviteter i fellesskap:

• Sang- og musikksamlinger
  • Turer og ekskursjoner
  • Mat og helse
  • Kunst og håndverk
  • Fysisk aktivitet og svømming
  • Temaundervisning

Foreldremøter

Vi inviterer til foreldremøter to ganger årlig, hvor vi noen ganger har foredrag om et aktuelt tema. Utviklingssamtaler avtales ved behov, og minst to ganger per år. I tillegg har hver elev en kontaktbok der skole, AKS, foresatte og evtentuelt avlastning skriver hver dag.